Снимка: ПиксабейОт Русия съобщиха важна новина за борбата с коронавируса. Руснаците

...
Снимка: ПиксабейОт Русия съобщиха важна новина за борбата с коронавируса. Руснаците
Коментари Харесай

Русия започва масови изпитания на своята втора ваксина срещу коронавирус

Снимка: Пиксабей

От Русия оповестиха важна новина за битката с ковид. Руснаците искат колкото се може по-скоро да вкарат в употреба основана от тях ваксина.

Русия възнамерява да стартира през днешния ден всеобщи тествания на своята втора ваксина против ковид " ЕпиВакКорона " върху хора на възраст над 18 години, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Руската работа „ Роспотребнадзор ” съобщи, че имунизацията, създадена от сибирския институт " Вектор ", е получила позволение този месец за осъществяване на тествания върху 150 доброволци на възраст над 60 години и 3000 доброволци над 18 години.

Според службата тестванията ще се проведат в Москва и още няколко града, в това число Казан и Калининград. От септември случаите на ковид в Русия доста се усилват, само че управляващите не желаят да постановат строга карантина и споделят, че целенасочените ограничения са задоволителни за справяне с рецесията.

Русия съобщи по-рано този месец, че другата й ваксина " Спутник V " е посочила по първични данни 92 % успеваемост за предотвратяване на хората от COVID-19. Властите потвърдиха през днешния ден 26 338 нови заразявания с вируса, с което общият им брой стана 2 295 654. Съобщени бяха и 368 смъртни случая през последното денонощие, с което общият им брой по публични данни доближи 39 895.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР